Midsommar 2017

Midsommar 2017

Den 23 juni var det dags för Sockenföreningens traditionella Midsommarfirande på Kilen vid Körkräum (Kyrkrum).
Man började med att klä stången som pryddes av blommor av olika slag. När stången väl var rest och klädd, påbörjades dansen. Smakfulla spelade och sjöng de traditionella Midsommarvisorna som Små grodorna, Prästens Lilla Kråka både på svenska samt gutamål, Så går vi runt kring en Midsommarstång, räven raskar över risen med flera. Dansledare var, som brukligt de senaste åren, Anna Hedman. Även efter dansen underhöll Smakfulla publiken en stund.

 Man kunde köpa kaffe, bulle och en tårtbit, (vilket jag inte fick något foto på), och naturligtvis fanns även Chokladhjulet på plats, dit det stundtals var kö.

 Sveriges Radio Gotland sände från Gothem hela förmiddagen, Mari Winarve var på plats vid firandet på Kilen och kollegan Katarina Hedström sände till stora delar från Åminne camping.

 Solen kom och gick och vinden tog i, så emellanåt var det väldigt varmt och vissa stunder lite kyligt, men vad gjorde det när alla var på ett riktigt glatt Midsommarhumör. Regn blev det i alla fall inte.

 Det var inte bara sockenföreningen som hade Midsommarfirande. På eftermiddagen var det även traditionsenlig klädning av stång och dans nere vid Åminne fritid och havsbad. Där var det riktigt blåsigt med en frisk och kall vind från Östersjön.   

 Text och foto: Anders Stenström