Jubileum

Lördag den 2 juni firades det jubileum i socknen när Stödföreningen Gothems Strandbads vänner som fyller 50 år och Stiftelsen Gothems Strandbad som blir 70 år bjöd in sina medlemmar på fest.
Förberedelserna började redan kvällen innan med att man satte upp ett partytält och ställde fram bord där maten skulle serveras. Sand hälldes ut för att bli till underlag inför lördagens lammgrillning.

 

Redan på morgonen påbörjades grillningen av lammen så de skulle vara klara till kvällen. Senare under eftermiddagen dukades bord.


Klockan 17 var det dags att börja festen. Olav Lindahl, ordförande för Stödföreningen Gothems Strandbads Vänner, hälsade alla närvarande välkomna till jubileumsfesten.

Olav Lindahl hälsar välkommen

Sedan var det dags att inta den goda maten med grillat lamm, potatissallad och grönsallad, bröd och smör. Allt detta intogs med god aptit och Gotlandsdricka fanns det till den som ville ha det.

 

Under kvällen var det underhållning och allsång under ledning av Margit Westergren.


Gunilla Carlson berättade lite historik om föreningarna och utvecklingen vid Strandbadet under de 70 åren. Många investeringar har gjort under åren, bland annat har en dusch- och toalettbyggnad uppförts, husvagnsuppställningar har anordnats, en del med möjlighet till elanslutning. Den senaste investeringen är anslutning av kommunalt vatten till cafébyggnaden. Gerty Holmstedt tackade alla som ordnat festen och alla som kommit med att utbringa en skål.

 

 

Lite senare var det dags för kaffe och tårta. Fem olika sorters tårtor som hade bakats och skänkts av medlemmar inför kvällen.

Det var en gemytlig och trevlig stämning den här varma sommarkvällen vid Vitviken och alla gick hem mätta och glada.

Text och foto av Anders Stenström