Öppen bok 61

Öppen bok nr 61

Anteckningar från den 14 maj 2019

Gunnel Jakobsson, Bengt Karlsson, Åsa Karlsson, Hans Arweson, Lilly Vävare, Lotta Landerholm, Jan Carlson, Leo Lövdahl och Gunilla Carlson hade kom till bygdegården till årets första Öppen bok.

Skrift 6 är nu i princip färdig och Hasse hade fått provexemplar. Vi har diskuterat titeln på boken många gånger, till slut blev det En resa genom tid och rum. Innehållet är indelat i fyra avsnitt: Gothem idag – nytta och nöje, Lite från förr, Vägar och platser i Gothem och Från skolans tid med framför allt skolkort. Roligt är att vi fått med avsnitt om LRF och Hemvärnet, vi har efterlyst det många gånger.

På bokens framsida har vi valt en bild av Jusarvkviar som vi hämtat från Regionens hemsida. På www.gotland.se/KPM/Gothem hittar ni den och fler bilder på hus i Gothem.

Som vanligt planerar vi årets boksläpp till första söndagen i juli, i år den 7:e, och traditionsenligt kommer sockenföreningen att bjuda på kaffe och tårta. Boka in den eftermiddagen.

Enligt planerna skall vi presentera Skrift 7 nästa sommar och den skall handla om gårdarna och deras ägare, men också andra ”ställen” som varit eller är året-runt-bebodda. Under vintern har framför allt Jan och Lilly arbetat med att samla information, Jan genom att läsa dokument och skriva och Lilly genom att ringa många, många telefonsamtal för att hitta alla ägare till de olika ställena.

Efter boksläppet, i mitten av juli, träffas vi vid Vitviken för Nästa Öppen bok. Vi återkommer med datum.

Antecknat av

Gunilla