Öppen bok nr 59

Öppen bok nr 59

Anteckningar från den 15 maj 2018

En vacker och varm försommarkväll träffades vi i Bygdegården: Lars-Ulle Gadefors, Lilly Vävare, Hans Arweson, Bengt Karlsson, Leo Lövdahl, Astrid Johansson, Åsa Karlsson, Lotta Landerholm och Gunilla Carlson

Vi hade fått hem några provexemplar av den nya boken, Fisket och livet vid kusten, och alla fick tillfälle att bläddra i den och den togs emot med många positiva kommentarer. Inte minst uppskattades de många fina bilderna. Nu kommer Hasse att via Kenneth Jakobsson göra årets bokbeställning. Förutom Skrift 5 kommer han att göra en kompletteringsbeställning, 40 ex av Skrift 2, som i princip är slutsåld.

Som de flesta redan vet kommer boksläppet att som vanligt äga rum på eftermiddagen den första söndagen i juli, i år den 1 juli.

Lars-Ulle hade med sig två ljuster, ett större som han själv använt som ung, dessutom ett mycket litet med Hammars bomärke inristat.

Lilly hade varma hälsningar till alla från Paul Sandborg som ringde just när hon skulle åka ut till Öppen bok.

Eftersom Öppen bok–mötena bedrivs som en studiecirkel får Sockenföreningen varje år ett bidrag från Vuxenskola. 2017 betalade de ut 1.500 kronor.

Vi har ansökt om bidrag från Längmanska kulturfonden*) och beviljats 20.000 kr. Tillsammans med tidigare bidrag har vi nu fått sammanlagt 57.000 kr i bidrag från olika föreningar och stiftelser för tryckningen av våra böcker. 

Efter boksläppet i slutet av sommaren kommer vi att bjuda in alla intresserade till en Öppen bok vid Vitviken. Vi återkommer med datum.

Antecknat av

Gunilla

 

*) Lotta undrade vem Längman var:

Stiftelsen Längmanska kulturfonden grundar sig på ett kapital testamenterat 1859 av den finländske trävaruhandlaren Erik Johan Längman. Längman var en av sågverksindustrins pionjärer i Finland. Vid sin död 1863 efterlämnade han en stor förmögenhet som han testamenterade till Finlands och Sveriges ”alla stånd och folkklasser”. Av förmögenheten fick Finland en tredjedel och Sverige två tredjedelar.